A mai trecut un weekend plin de evenimente pentru membrii clubului Off Road Adventure Romania. Vineri la ora 14:00, trei echipe din clubul nostru, impreuna cu alte 48 din toata tara, au luat startul la concursul GTC – Trophy “Cea mai lunga zi”. Ce este asa special in legatura cu concursul de la Sarata Monteoru? Pe scurt, dureaza 24 de ore. Incontinuu.

_Z2I0108

Pe parcursul traseului de aproape 200 km, existau zone de stop timp unde concurentii puteau sa faca pauze, sa repare masinile, sa manance si sa doarma. Cum, unde si cat, depinde de fiecare. Astfel, daca alegeau sa doarma peste noapte, puteau. Dar, de asemenea, trebuiau sa ia in considerare ca daca la ora ora 14:00 sambata nu treceau linia de finish, erau descalificati.

Astfel, la linia de start s-au aliniat dintre membri clubului nostru, trei echipe cu 3 Mitsubishi Pajero:

1) Maria Dumitrache si Viorica Radulescu

12036777_1005133902871941_5483652913126791666_n

2) Andi Fasola si Jeni

_Z2I0666

3) Radu Florin si Marius (tata si fiu)

_Z2I0019

Desi un cunoscut concurent la categorii mai grele, Florin a participat de aceasta data la Hobby cu fiul sau, Marius, pentru a-l acomoda treptat cu tot ce inseamna copilotaj: navigatie, track, terratrip, etc. Se pare ca a facut bine, caci Marius abia asteapta urmatoarea competitie unde poate demonstra ce a invatat la Scoala de Offroad organizata pentru acesata clasa. Nu numai atat, dar au participat si la triathlonul Hitachi, compus din trei probe: taiat un trunchi cu drujba, insurubat 10 holzsuruburi intr-o bucata de placaj si desfacut prezoanele unei roti a masinii organizatorilor.

 _Z2I1142

Echipa Andi & Jeni, participanti la Standard, au mers bine pana dupa miezul noptii, cand, datorita unui rezervor de benzina spart, au trebuit sa se intoarca la Sarata. Chiar si cu aceasta problema, echipa si-a demonstrat team spiritul caracteristic membrilor Off Road Adventure Romania, ajutand o echipa de la uzina Dacia. Dusterul in cauza cazuse intr-un sant si nu mai putea sa iasa.

_Z2I0885

Ceilalti concurenti au trecut pe langa ei fara sa ii ajute, insa Andi si Jeni s-au oprit si i-au tras afara. Duster-ul si Mitsubishi-ul au mers impreuna pe restul traseului, iar asta a ajutat. In momentul in care Mitsubishi a inceput sa aiba probleme tehnice, sculele celor din echipa Dacia i-au ajutat sa remedieze problemele.

_Z2I0565

Echipajul format din Maria si Vio au avut parte de aventuri de la inceput la sfarsit. Pregatirea de concurs a fost realizata cu ajutorul membrilor clubului: prelata de concurs de la Tibi Stan, terratrip-ul de la Andi si Jeni, montajul lui la Traco Service cu ajutorul pieselor de la Alexandru Miu. Cum ne-au spus si ele “Asta cred ca este cel mai important pentru noi ca echipaj. Fiind la primul concurs in aceasta formula, ne-am putut baza pe colegii nostri si cred ca asta ne reprezinta in mare masura clubul: disponibilitatea de a ajuta, team spirit-ul.”

_Z2I0017

Cum s-a finalizat? Pai … foarte bine. Maria si Vio, in al lor Mitsubishi Pajero, au urcat pe podium la GTC Trophy, luand in zbor premiul intai la categoria Hobby.

_Z2I0720

%d bloggers like this: