Am terminat cu succes si cea de-a 29-a umanitara a clubului nostru. De data aceasta, am ales sa mergem in Delta, in zona Chilia Veche si sa ajutam aproximativ 400 de persoane din comuna Ceatalchioi si satele din zona.

In dimineata de Florii, 32 de masini s-au aliniat corespunzator in fata magazinului Metro din Theodor Pallady, magazin care ne-a fost partener si in trecut si care ne astepta cu necesarul gata pregatit pentru incarcare. Ca si in alti ani, am primit ajutoare de la sponsorii nostri de incredere: FAN Courier, Binar, Motul, Unilever, Philips, Delta SRS, Kamis, Romturingia, SC Productie Ardealul SRL, Strauss Romania, Fundatia Crestina Irina Caliopa, Danone, Fuchs, Doncafe ORKLA Foods dar si persoane fizice care au donat bani si ajutoare pentru evenimentul nostru.

IMG_4945

Convoiul a plecat, incarcat cele 9 tone de ajutoare, constand in produse de baza, rechizite pentru copii, haine, carti, jucarii si, incet incet s-a indreptat catre Tulcea. Au fost necesare trei treceri cu bacul pentru ca toate masinile sa ajunga dintr-o parte intr-alta a bratului Dunarii, urmand kilometri de drum pietruit si noroios inspre Ceatalchioi.

IMG_4705

Am inceput sa descarcam masinile si sa facem sacii si, pentru ca nu am mai avut o actiune in care vremea sa ne fie inamic mai corespunzator, a inceput o ploaie care ne-a udat si care a transformat drumul uscat, curtea in care duceam alimente si parcarea in niste balti corespunzatoare. Dar nimic nu a incetinit mersul lucrurilor iar voluntarii au descarcat cu aceeasi eficienta cele 32 de masini de teren si au petrecut seara organizand sacii si pregatind planul de atac pentru sambata.

IMG_4922

Dupa o noapte dormita pe jos in clasele scolii din Ceatalchioi, echipa ORAR s-a trezit dis de dimineata si au incarcat masinile cu saci, formand 4 convoaie diferite pentru fiecare sat. In mai putin de o ora, caminul cultural a fost golit, sacii au fost urcati in masina iar cele patru siruri de masini au plecat sa infrunte noroiul clisos al Deltei impreuna cu cate un localnic care sa ne ajute cu identificarea familiilor nevoiase. Datorita numarului mare de masini si a entuziasmului general, ceea ce propusesem noi sa terminam pana seara, respectiv turele pe la casele nevoiase, erau deja incheiate pana in ora 15. De acolo nu ne-a mai ramas decat sa ne bucuram de soarele iesit proaspat si de vegetatia si pasarile Chiliei Vechi, ramanand pe seara la un foc de tabara si povesti despre cum a fost fiecare traseu.

 IMG_4887

In drum spre Bucuresti, toata lumea avea deja in gand urmatoarea umanitara. Se implinesc 15 ani de activitate a clubului si, o data cu ei incheiem cea de-a 30-a umanitara neintrerupta de Paste si Craciun. Va fi una cu totul si cu totul speciala, speram noi. Pana atunci, vom incerca sa facem o statistica a lor, cu locurile, oamenii, ajutoarele si masinile care au participat de-a lungul anilor, sa ne aducem aminte de evenimente si locuri aparte si sa apreciem inca o data ca am avut ocazia sa facem fericiti un numar de oameni cu ajutorul masinilor noastre dar mai ales cu suportul si increderea sponsorilor si partenerilor nostri.

%d bloggers like this: